Geen woorden voor

Gepubliceerd op 4 juni 2017 10:00

Ik open mijn facebook en het eerste wat ik zie zijn de nieuwsberichten over opnieuw een aanslag in London. Weer 6 onschuldige slachtoffers erbij, jonge slachtoffers.

De wereld waarin we leven die is simpelweg verpest. Zoveel haat en nijd in deze wereld... en in deze wereld, vol haat en nijd moeten mijn kinderen opgroeien.

Sophie krijgt er gelukkig niet veel van mee, die zit op dit moment lekker haar eigen tv programma's te kijken op Disney Junior. Zo onbezorgd... terwijl er zoveel narigheid zich in deze wereld afspeelt.

Terreurdaden hebben een enorme impact, op volwassenen maar ook zeker op kinderen. In de media worden vaak heftige beelden getoond die kinderen ook mee krijgen.

Met je kind over terrorisme praten, hoe pak je dat nou eigenlijk aan? Ik deed vanmorgen een kleine research op het internet.

Ik kwam een artikel tegen op de site van Ouders van Nu, hoe je hier het beste mee om zou kunnen gaan, maar onthoud; elk kind is anders en elk kind heeft een andere "aanpak" nodig. Elk kind gaat anders om met een bepaalde situatie. ? Hoe praat je met je kind over terrorisme?

Máar wat nou, als je kind bang is voor dat  nieuws?  Sophie is een zeer gevoelig kind. Ze heeft het er niet over, maar ook zij stelt vragen. Ik heb niet het idee dat Sophie "bang" is. Maar haar tot op zekere hoogte beschermen is iets wat ik zeker wel probeer. ? Wat als een kind bang is voor gewelddadig nieuws?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.