Kleine meisjes worden groot

Gepubliceerd op 1 augustus 2017 16:14

Alweer augustus.. wat vliegt de tijd alweer voorbij! Nog 22 dagen tot de 6e verjaardag van mijn "kleine" meid. Dat "kleine" meisje die eigenlijk helemaal niet zo klein meer is, dat meisje die na de zomervakantie in groep 3 begint!

 Mensen hebben zo vaak tegen me gezegd "Mascha, geniet er nou maar van want voor je het weet zijn ze groot" toen dacht ik altijd van ach die heeft wat, maar het is echt zo. Je doet heel even je ogen dicht en *poef* ze hebben geen luier meer nodig, en als je denkt van nu gaat het hard *poef* mevrouw zit op de basisschool. En dat "kleine meisje" van nog maar 5 jaar en die nog maar in groep 2 zit praat met mama over verliefd zijn, trouwen en dat ze later als ze heeeeeeeel oud is mama wil worden. Komt goed meisje, eerst maar even je school afmaken, en de school daarna, en die daarna het liefst ook.

Dit meisje, die al genoeg voor haar kiezen gehad heeft, en die ik tegen al het kwade en negatieve in deze wereld probeer te beschermen krijgt er toch helaas meer van mee dan ik zou willen. Zo vraagt ze al dagen aan mij wanneer haar zusje weer bij ons komt om te spelen, omdat ze haar zusje zo mist. En dan breekt toch echt mijn mama hart, ik wou dat ik haar hier een antwoord op kon geven maar helaas kan ik het niet. Nou had Sophie hier al een oplossing op bedacht, maar of ik daar zo blij van moet worden weet ik niet.... 'Mama, als jij er nou gewoon voor zorgt dat ik een nieuw zusje krijg, of broertje.. het liefst een broertje want een zusje heb ik al, dan kan ik met hem of haar spelen en dan is iedereen weer blij'

Kinderlogica. Ik hou er van.

Nog 22 dagen.. en dan word mijn meisje alweer 6 mensen! 6 JAAR!
Besef; 6 jaar geleden liep ik nog rond als een olifant, een 10 tonner, als een pinguïn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.