Onzekerheid

Gepubliceerd op 14 oktober 2017 14:28

Ik geloof niet dat er ooit een moeder geweest is die nooit aan haar eigen kunnen getwijfeld heeft, of een moeder die nooit gedacht heeft geen goede moeder te zijn. Ik zou vast niet de enige moeder zijn die het af en toe wel handig gevonden had als er een 'handleiding' bestond waarin alles precies beschreven stond.

Ik heb vaak aan mijzelf getwijfeld; ben ik wel een goede moeder? Doe ik wel genoeg mijn best voor mijn kinderen? Nu vraag ik me vaak af waarom. Waarom heb ik zo vaak aan mezelf getwijfeld? En ja, het gebeurd nog wel eens hoor dat ik twijfel aan mij zelf, dat ik mezelf de vraag stel "ben ik wel een goede moeder?"

De laatste jaren heb ik een zeer negatief zelfbeeld gekregen. Dit alles door maar 1 persoon die het altijd maar normaal vond mij keer op keer de grond in te trappen. Stapje voor stapje probeer ik dat negatieve zelfbeeld los te laten, echter is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Al moet ik wel toegeven dat een lieve vriend aan je zijde hebben die je door dik en dun heen steunt, je mooi noemt zelfs wanneer je er niet uit ziet en dingen die je zelf als negatief ervaart/ziet positief weet te 'maken' dan weet je dat alle pijn van de afgelopen jaren wat draaglijker gaat worden. En ja, ook met alles wat er momenteel speelt omtrent Nicolette maakt het draaglijker. Alleen had het me niet gelukt denk ik, misschien ook wel. Ik heb mezelf vaker versteld laten staan door dingen te doen waarvan ik altijd zei "dat kan ik niet."

Wellicht ben ik toch sterker dan ik mezelf altijd voorhield. Of beter gezegd, dan me altijd werd voorgehouden. Het voelt zo fijn om iedereen het tegendeel te bewijzen.

Ik ben ik. Een jonge vrouw met een eigen wil, een vrouw met een toekomstbeeld en een vrouw die vecht voor wat haar lief is. Elke dag weer een stapje dichter bij mijn doel.. ♡


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.