Samen slapen

Gepubliceerd op 23 november 2017 14:43

Het is iets na 7 uur wanneer ik thuis kom.. Sophie ligt al op bed. Wanneer ik naar boven loop kan ik het niet laten om toch even om het hoekje te kijken. "Hoi mama", ik doe het licht aan. Daar zit ze, recht op in bed en ze zit me met haar grote blauwe ogen aan te kijken.

Ze heeft een gesprek van Jeffrey en mij opgevangen waarin gezegd werd dat Jeffrey straks weer weggaat omdat hij nog moet werken. "Gaat Jeffrey zo weer werken mam?" "Ja, dat klopt Fie." "Oke... maar dan moet je helemaal alleen slapen!" "Mama is een grote meid, zo erg vind ik dat niet hoor." "Oke mam. Ik wil anders ook wel bij je slapen hoor." "Oke vooruit. Ga maar." Een big smile verschijnt op haar gezicht, bedenkt zich geen moment.. springt uit bed, neemt haar lievelingsdekentje mee en sprint richting mijn bed. Met een sprong beland ze in t midden van mijn bed, "ik ga slapen! Wel 't lampje aan laten hoor, trusten mam!" Euuh oke, trusten Fie ?

Wanneer ik tegen een uurtje of kwart over 10 de slaapkamer in loop ligt mevrouw daar een half bos om te zagen. Heel voorzichtig ga ik naast haar in bed liggen, kennelijk had ze dit toch door want ze pakte meteen mijn arm vast en hield me vast met haar leven.


Wanneer is een kind te oud om bij mama (of papa en mama) in bed te slapen? Ik heb 2 jaar met Nicolette in bed geslapen. Ik vond het mega fijn haar dichtbij mij te hebben (ik miste haar dan ook enorm naast toen ik terug ging wonen bij mijn ouders). Met Sophie heb ik het maar heel kort gedaan en toch op momenten als deze.. vind ik het heerlijk om haar dicht bij me te hebben.

Mocht er ooit nog een kleine prins of prinses bij komen ben ik zeker een voorstander van co-sleeping ♡.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.