Nicolette #4

Gepubliceerd op 22 december 2017 14:49

Vanaf een afstandje zie ik je lopen, weer ben je van me afgepakt. De nodige woorden zijn mij om de oren gevlogen, woorden die ik niet eens ga herhalen. Woorden waar jij niks aan kan doen, deze hele situatie.. een situatie waar jij niks aan kan doen.
In je jonge leven heb je al zoveel moeten mee maken, moeten doorstaan. Hoeveel komt hier nog bij? Waar eindigt dit? Regelmatig vraag ik me af; wat zeggen ze wanneer je om mama vraagt? Ik wou dat ik je kon behoeden voor de situatie waar je in gezet bent. Ik wou dat ik je kon behoeden voor alle mensen die van jou mooie blaadjes stekels willen maken.
Ik doe er alles aan om je een beter leven te geven. Dit leven wat je nu leid heb je niet verdiend. Tot snel mijn kleine prinses.

Ik had me de kerstdagen en oudejaarsdag toch heel anders voorgesteld, ik weet wel ik zou Nicolette niet met de kerst zelf hebben maar wel de dag ervoor. En dan hadden we toch wel iets in de kerst trend kunnen doen. Maar helaas, de stand van zaken zijn onveranderd na mijn laatste blog. Bedreigingen, middelvingers en lelijke blikken vliegen ons om de oren wanneer we familieleden tegenkomen en Nicolette word snel een schoolplein opgetrokken of in de auto gezet. De irritatie- en treiterspelletjes gaan door en zelfs buurtbewoners klagen over het asociale rij gedrag wat hierbij word vertoond.
Maar goed, ik ga mijn blog niet gebruiken om mijn irritaties te verwoorden, deze hou ik wel gewoon lekker voor mezelf (als ik mijn gal hier ga spuwen ben ik nog wel even aan het typen ben ik bang voor...)

Momenteel proberen we er het beste van te maken. Leven en laten leven, al doet het soms enorm veel pijn. En momenteel gaat het ook nog een dubbel op; ik mis mijn dochter maar ik zie ook wat hij mijn moeder heeft aangedaan, en daarbij mijn naaste familie.  Ik wil het niet eens gaan hebben over wat hij met dit alles mijn beide dochters aan doet. Hij denkt mij er alleen maar mee te hebben, maar vergeet dat hij er zoveel meer mee heeft.
Gelukkig staat Sophie er momenteel vrij nuchter in. Het enige wat die zegt is dat ze haar zusje terug wil, en anders moet mama maar zorgen voor een nieuw zusje of broertje, want een broertje was ook wel leuk en eigenlijk een zusje.. ja nou ja, die heeft ze ook al wel dus dat hoeft niet persé. Kinderlogica, I love it. Wou dat ik de nuchterheid van Sophie had.

Hopend binnenkort weer wat positievere berichten te kunnen delen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.