Kerstvakantie

Gepubliceerd op 7 januari 2018 14:51

Het einde van de kerstvakantie is toch echt daar.. morgen gaat Sophie weer lekker naar school toe!

Sophie haar vakantie bestond voornamelijk uit buiten spelen en nieuwe vriendinnetjes en vriendjes maken. Sinds we in het "nieuwe" huis wonen speelt Sophie regelmatig met andere kindjes en voornamelijk kindjes uit haar klas waar ze eerder weinig tot nooit mee speelde, en daarbij vind Sophie het helemaal geweldig dat ze nu ook op het schoolplein kan en mag spelen buiten de normale schooltijden om. Daarnaast komen er ook nog regelmatig kindjes bij ons aan de deur om te vragen of Fie mag komen spelen en ondertussen is Fie ook kind aan huis bij de buren, waar ze inmiddels ook al een vriendinnetje heeft.

Ondanks Sophie vakantie had ging het 'normale' leven ook gewoon door, zo moest ik ook gewoon werken en had mijn normale afspraken.

Het gebeurt de laatste niet zo heel vaak, maar ze heeft nog wel een paar dagen bij opa en oma geslapen. Af en toe verbaasd het ons toch wel dat ze zo weinig bij opa en oma wil slapen, voornamelijk omdat ze het ook altijd heeft over dat ze 2 huizen heeft; bij mama en Jeffrey & bij opa en oma. Bij opa en oma zijn vind ze toch ook wel weer heel fijn want dan slaapt ze in haar eigen kamer en kan ze met haar vriendinnetje daar spelen (Sophie haar eigen woorden) 

De afgelopen 2 weken heb ik gewoon gewerkt, voornamelijk in de avond zodat ik overdag gewoon thuis was, ook wel zo leuk voor Sophie. In de avond was ze dan samen met Jeffrey of bij mijn ouders. De keuze van waar ze wil slapen laten we nog relatief veel open staan en laten Sophie hier dan ook zelf over beslissen. Morgen begint school weer (gelukkig), op deze manier krijgen we in ieder geval weer iets meer structuur. En heb ik het waarschijnlijk wat minder zwaar wanneer ik om 9 uur moet beginnen met werken, haha.
Naast dat ik gewoon moest werken had ik ook nog mijn "normale" afspraken staan. Enkele weken geleden ben ik begonnen met gesprekken te voeren met een psycholoog, hier ben ik nu dan ook gestart met de 'behandeling' om alle nare dingen een plekje te geven en om bepaalde gevoelens beter te begrijpen en bepaalde dingen op een andere manier kan interpreteren. Nog een lange weg te gaan, maar uiteindelijk is het zeer zeker de moeite waard.

Ondertussen nu ik dit aan het schrijven ben is Sophie heerlijk met enkele kindjes uit de buurt aan het buiten spelen en zitten Jeffrey en ik nog lichtelijk in dubio wat we vanavond moeten gaan eten, morgen komt eindelijk ons fornuis dus dan kunnen we ook eindelijk normaal koken. Niet dat Sophie het zo erg vond hoor, die kreeg de afgelopen tijd dan ook meerdere malen haar zin qua eten, spijtig voor Sophie maar de eerst komende weken kan ik geen patat en chinees meer zien. Dus ook qua eten krijgen we weer een normaal ritme en niet geheel onbelangrijk... AARDAPPELEN EN GROENTE! Ik wist niet dat je dat zo erg kon missen, haha!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.