Life goes on.

Gepubliceerd op 24 maart 2018 17:33

De laatste tijd heb ik niet veel blogs geschreven. En dat heeft eigenlijk een hele simpele reden; geen energie.

Ik voelde me weken lang futloos, de hele dag door moe en veelal depressief.
Nu dat ik eindelijk weer wat lekkerder in mijn vel zit heb ik ook spontaan veel meer zin in om dingen te ondernemen en dingen te doen. Hoe moeilijk het ook is, hoeveel pijn het ook doet; het leven gaat door. Het liefste had ik mijn 2 meisjes bij me gehad. Maar helaas is het niet anders. Ik ga verder met mijn leven, ik kan het proces (helaas) niet versnellen en ik moet ook aan mezelf denken. 


Binnenkort moet ik worden geopereerd, eindelijk na een hele lange tijd weten we eindelijk waar het door komt dat ik af en toe ineens enorm veel pijn boven in mijn buik heb en dit dan uitstraalt naar de borst en rug. Galstenen! Met andere woorden; binnenkort word mijn galblaas operatief verwijderd. Niet een erg spannende ingreep, als alles goed gaat mag ik dezelfde dag nog weer naar huis toe. 

Tegelijkertijd heeft deze onthulling wel even mijn ogen doen openen. Het leven wat we leden was gewoonweg ongezond. Vaak denken we te makkelijk met het eten en eten we dan ook regelmatig pizza/lasagne/patat etc.... Zó slecht! Maar stom genoeg werden mijn ogen pas echt geopend nadat de chirurg zei waardoor galstenen door kunnen worden veroorzaakt en waardoor de galblaas eigenlijk word getriggert. Sindsdien denk ik eigenlijk wel 2 keer na voordat ik weer de frituurpan aanzet of een pizza in de oven druk. Steeds vaker proberen we nu dan ook om groente te verwerken in een gezonde en toch lekkere maaltijd. Zo zit ik momenteel in de "ovenschotel" fase haha. En ook Sophie (toch wel de oven schotel hater bij ons in huis) was toch echt wel te spreken over de broccoli schotel en dit wou ze dan ook wel vaker hebben.

Mocht je nog lekkere recepten hebben... ik wil ze zeker eens uitproberen ;-)

We gaan ons vanaf nu richten op zoveel mogelijk positiviteit! Hopen dat de operatie snel plaats vind & dat we onze "gezonde levenstyle" vast kunnen houden :-) Helaas hebben we vanavond alweer gefaald. 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.