Thuis

Gepubliceerd op 23 april 2018 14:19

Al een paar dagen kunnen we tot 's avonds laat in de tuin zitten en zweten we 's middags bijna uit onze kleren. Maar klagen doe ik niet want jeetje wat begon ik een hekel te krijgen aan dat koude weer. Vakantiegevoel hebben in de lente én in je eigen huis en tuin! En wat is dat fijn, een vakantie gevoel hebben terwijl je thuis bent. 

Ons huis word langzaam maar zeker een echt thuis. En onze tuin word langzaam aan ook echt een plek om te ontspannen, dit jaar zal de vakantie dan ook plaats gaan vinden in Tuinesië. Jep, geen vakantie plannen dus. Mede door de vele kosten die het huis met zich heeft meegebracht (en advocaat kosten, maar daar ga ik het nu maar niet over hebben) hebben we er voor gekozen alles in het huis en de tuin te steken en daar heb ik ook zeker geen spijt van, want jeetje wat is dat fijn nu alles zijn plekje krijgt. 

Niet alleen ik krijg het gevoel dat ons huis nu een echt thuis is, ook Sophie. Ze heeft hier een hele horde met nieuwe vriendinnetjes gemaakt en ze gaat nu ook ineens veel beter met bepaalde klasgenootjes om puur om het feit dat het nu ook ineens buurtkinderen zijn geworden. 

Dan hebben we Evy nog, de hond. Die heeft dagen lang niet gegeten, lopen janken in de bench. In de eerste 3 weken mijn vloer kapot gebeten (ik kon d'r wel wat aan doen op dat moment) maar nu beschermt ze het huis en de tuin als zijnde háár territorium.
Evy kreeg, toen ik nog bij mijn ouders woonde, al de bijnaam 'pitbull i.o. (in opleiding)' maar hier maakt ze die bijnaam ook zeker waar. Er lopen hier best wel veel mensen langs, met hond maar ook zonder en de meeste mensen worden dan ook wel even flink nageblaft. Indien de hond van de bovenburen op het balkon staat, ook een jackrussel, worden ze dan ook nageblaft door een half orkest. 

 

Ja wij voelen ons hier echt thuis, in het begin zeiden we steeds "we wonen hier maximaal 2 jaar en dan gaan we toch weer verhuizen" maar we zeiden al tegen elkaar dat die 2 jaar ook nog wel eens 5 jaar konden worden. En dat komt ook mede doordat Sophie hier echt haar plekje gevonden heeft. Het is haar thuis geworden. En dat is ook heel veel waard! 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.